Henk de Jong zet Silvester van der Water uit Cambuur-selectie: 'Als hij nu binnenkomt knuffelt hij me'
i

ProShots

Henk de Jong zet Silvester van der Water uit Cambuur-selectie: 'Als hij nu binnenkomt knuffelt hij me'

Marcel Roes • 20:31, 27-10-2023 / Laatste Update: 05:48, 07-01-2024

Trainer Henk de Jong heeft aanvaller Silvester van der Water uit de selectie van SC Cambuur gezet. Maar waarom dan precies? Wat voor slinkse strijd en achterbaks gedonder speelt zich daar in Leeuwarden af?

Volgens De Jong valt het allemaal wel mee. "Er is niks aan de hand jongens", zegt De Jong tegen Leeuwarder Courant. Er is volgens hem "een verschil van inzicht over de manier van spelen."

Ruzie

De geruchten zijn dat er heftige ruzie was in de kleedkamer rondom de uitwedstrijd tegen MVV. "Het wordt allemaal opgeblazen, daar schrok ik van", zegt De Jong. "Hij zou mij geslagen hebben. Nou, dat doet hij niet, hoor. Dan was hij gelijk ontslagen en ik ook!"

Knuffelen

Ondanks dat Van der Water is teruggezet naar de beloften van Cambuur, heeft De Jong volgens hem nog een goede relatie met de speler. "Als hij nu binnenkomt, dan knuffelt hij me. Ik heb zeker geen ruzie met hem."

13e

SC Cambuur is slecht aan het seizoen begonnen. De club staat op de 13e plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur speelt zondag tegen FC Groningen, de nummer 12 van de ranglijst.