Henk Fraser negeert onthullingen over Sparta-spelers: 'Kan me geen puntje puntje schelen wat andere mensen daarvan vinden'
i

ProShots

Henk Fraser negeert onthullingen over Sparta-spelers: 'Kan me geen puntje puntje schelen wat andere mensen daarvan vinden'

Marcel Roes • 11:40, 04-04-2022 / Laatste Update: 20:08, 07-01-2024

Profvoetballers in de Eredivisie moeten met hun hongerloontje natuurlijk ook flink wat geld bijverdienen, maar soms maken ze daarbij verkeerde keuzes. Zo blijkt uit onderzoek van het AD dat diverse Nederlandse voetballers betrokken waren bij het illegale gokbedrijf Edobet.

Eerst bleek al dat Wesley Sneijder en Dirk Kuyt pittige bedragen vergokten via Edobet, dat was opgericht door Freddy S., de zoon van de Haagse drugsbaron Piet S.

En inmiddels blijkt dat ook Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers banden hadden met de illegale bookmaker. Ze hadden zelfs Edobet-aandelen gekocht.

Henk Fraser

Sparta-trainer Henk Fraser liet Beugelsdijk afgelopen weekend invallen tegen Heerenveen en liet hem ook de aanvoerdersband dragen. Merkwaardige timing eigenlijk.

Maar dat vond Fraser zelf niet: "Dit soort zaken wordt bepaald door justitie. Ik moet denken aan de belangen van Sparta en het kan me geen puntje, puntje, puntje schelen wat andere mensen daarvan vinden", zei Fraser.

En daarna liet hij weten niet zoveel waarde te hechten aan de journalistieke publicaties. Hij vergeleek ze met juicekanalen (websites en Instagram-accounts waarop roddels over beroemdheden worden verspreid).

Onderzoekswerk

Arno Vermeulen van de NOS vindt de houding van Fraser niet zo verstandig. "Juicekanalen zijn roddelsites, maar we praten over fantastisch journalistiek onderzoekswerk van het AD en wij bij de NOS met de podcast over matchfixing", zei hij in Studio Voetbal.

"Alles wordt gecheckt en nog eens gecheckt. Dat gooit hij op een hoop. Het is pijnlijk en fout van Fraser. Dat moet je niet zeggen en het mag hem niet overkomen. Heel slecht. Het zijn gewoon feiten."

Juicekanaal

Een van de AD-journalisten die zich vastbijt in de zaak is Yelle Tieleman. Hij laat in een tweet weten wat hij van Frasers opmerking vindt: