Heracles heeft beet met nieuwe coach: dit is de opvolger van John Lammers in Almelo
i

Pro Shots

Heracles heeft beet met nieuwe coach: dit is de opvolger van John Lammers in Almelo

Yvo van Dorst • 13:43, 21-12-2023 / Laatste Update: 12:05, 07-01-2024

Erwin van de Looi is de nieuwe trainer van Heracles Almelo. Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. De trainer is de opvolger van de eerder deze maand ontslagen John Lammers.

Lammers werd eerder deze maand buiten gezet vanwege zijn tegenvallende resultaten met Heracles Almelo. De promovendus staat op dit moment moment 15e in de Eredivisie, net boven de degradatiestreep. De nieuwe trainer Van de Looi moet de ploeg uit Almelo dit seizoen op het hoogste niveau houden.

Van de Looi

Van de Looi is zeker geen onbekende als trainer in de Eredivisie, toch was hij de laatste jaren niet actief in het clubvoetbal. Hij was van 2018 tot 2023 de bondscoach van Jong Oranje. Afgelopen zomer werd hij opgevolgd door Michael Reiziger. Voor zijn periode bij Jong Oranje was Van de Looi hoofdcoach bij FC Groningen en Willem II.

'Energieke ploeg'

Heracles en Van de Looi lijkt in ieder geval een goede match, aldus de trainer zelf. "Ik ben blij om hier te zijn en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan. Heracles Almelo ken ik als een energieke ploeg die goed voetbal speelt en veel wisselwerkingen heeft met het publiek. Daar sta ik ook voor en ik wil dit graag samen met de mensen hier koppelen aan positieve resultaten."