Heracles Almelo pakt belangrijke zege op bezoek bij mede-laagvlieger RKC

PRO SHOTS / Marcel van Dorst

Bart van der Wijst • 23:12, 12-01-2024 / Laatste Update: 13:45, 15-01-2024

Heracles Almelo is 2024 begonnen met drie zeer welkome punten. De ploeg van debuterend trainer Erwin van de Looi won vrijdagavond op bezoek bij mede-laagvlieger RKC: 2-1. Het spel lag een tijdje stil vanwege bier op het veld.

Emil Hansson (ex-RKC) zette Heracles Almelo op voorsprong vanaf elf meter. De bal ging op de stip na een handsbal van RKC-back Aaron Meijers. Na de goal van Hansson waren er 35 minuten gespeeld. Na een korte afkoelperiode van zo'n vijf minuten speelden ze weer verder.

Weer hands

De penalty die RKC kreeg was een beetje lullig. Meijers kon er weinig aan doen, maar volgens de spelregels was het er eentje. De thuisploeg kreeg op dezelfde wijze een strafschop. Doelpuntenmaker Hansson had zijn armen niet op een natuurlijke wijze en na advies van de VAR gaf scheidsrechter Rob Dieperink opnieuw een penalty. Die ging erin via aanvoerder Michiel Kramer.

Degradatiekraker

Toch maakte het juichen snel weer plaats voor teleurstelling bij RKC. Mario Engels scoorde op het uur de 2-1 en dat bleek de beslissende treffer. RKC-keeper Etienne Vaessen ging nog wel naar voren voor het slotoffensief, maar ook met zijn hulp scoorde de thuisploeg niet. Zo boekte Heracles een belangrijke overwinning in de strijd om degradatie.

Seuntjens

Bij RKC ontbrak het aan creativiteit om nog de 2-2 te forceren. Met de aanstaande terugkeer van Mats Seuntjens, die eerder op vrijdag zijn contract ontbond bij FC Utrecht, hopen de Waalwijkers op wat meer schwung.