Heracles-speler Sava Cestic brak enkel in duel waarbij hij aan broekje Brian Brobbey hing
Sava Cestic in duel met Brian Brobbey / © ANP

Heracles-speler Sava Cestic brak enkel in duel waarbij hij aan broekje Brian Brobbey hing

14:12, 30-01-2024

Heracles Almelo moet het een tijdje zonder Sava Cestic doen. De verdediger brak in het duel met Ajax zijn enkel en moet daardoor zes weken in het gips. Het gebeurde na een duel met spits Brian Brobbey; Cestic bleef aan het broekje van Brobbey hangen, terwijl de Nederlander hem enkele meters meesleurde. Cestic kreeg ook nog eens geel én moest zich laten wisselen.

"Helaas is er een breuk in de enkel geconstateerd zodat ik de komende zes weken in het gips moet", zegt Cestic op de site van Heracles Almelo. "Gelukkig hoef ik niet geopereerd te worden, maar ik zal er de komende maanden helaas wel uit zijn."

Cestic maakte de overtreding op Brobbey in de 89e minuut. Na het duel ging de Duitse verdediger naar de grond en waarschijnlijk landde hij daar verkeerd op zijn enkel. Cestic zag geen andere mogelijkheid dan aan het broekje van de Ajax-spits te gaan hangen. Dat zorgde voor kolderieke beelden. Scheidsrechter Dennis Higler bestraft hem met een gele kaart en nadat de adrenaline weg was, kreeg Cestic pijn aan zijn enkel. Hij liet zich uiteindelijk wisselen voor Navajo Bakboord.

Beelden van het incident: