Hércules Alicante op omvallen door historische degradatie naar 4e niveau
i

Eimert Pruis

Hércules Alicante op omvallen door historische degradatie naar 4e niveau

Eimert Pruis • 15:53, 23-05-2021 / Laatste Update: 13:05, 07-01-2024

De misère is compleet in Alicante. De van oudsher grote Spaanse club Hércules speelde zondag met 3-3 gelijk tegen het nietige Llagostera en degradeert daardoor voor het eerst in de geschiedenis naar het 4e niveau.

Officieel viert Hércules, dat 10 jaar geleden nog in LaLiga speelde, volgend jaar zijn 100ste verjaardag. Al is het nog maar de vraag of dat feest überhaupt door kan gaan. De oude club van Royston Drenthe en Piet Velthuizen staat op omvallen. Sportnieuws.nl bracht afgelopen week een bezoekje aan Hércules.

Schandalen

De eigenaar van Hércules is al jaren verwikkeld in meerdere schandalen en er is geen cent te vinden in de clubkas. Darren Sidoel, de Nederlander die bij Hércules voetbalt, merkte eerder al op dat hij had gehoord dat de eigenaar zou vertrekken bij degradatie. "Een maffiabende", zo noemde David Rubio van de supportersverenging het clubbestuur.

De tekst gaat verder onder post

Sidoel scoort

De supporters zijn de dupe. Zij zien hun club Hércules degraderen naar een triest niveau. De naar Catalonië meegereisde fans kregen op het kunstgras van Llagostera, een plaatsje met nog geen 9.000 inwoners, alvast een voorproefje voor volgend seizoen. Na 10 minuten keek Hércules al tegen een achterstand aan. Na rust werd de club uit Alicante snel op een onoverbrugbare 3-0-achterstand gezet. Of ja onoverbrugbaar? In de laatste 10 minuten maakte Hércules er nog 3! Invaller Sidoel was verantwoordelijk voor de 3-2. Het bleef echter bij 3-3 en alleen een overwinning had degradatie voorkomen. Het doelpunt gemaakt in de 89ste minuut is voorlopig de laatste Herculaanse treffer op het 3e niveau.

Protesten

Hoe het nu verder moet bij Hércules is de vraag. De huur van het stadion (capaciteit 30.000) is hoog en er komt weinig geld meer binnen voorlopig. De supportersverenging heeft zich al een tijd tegen het bestuur gekeerd en heeft zondag protesten aangekondigd. Het zal voorlopig dus nog wel onrustig blijven in Alicante.

Lees hier onze reportage over Hércules Alicante: Historisch grote Spaanse club op rand van afgrond: 'Het is een grote maffiabende'