Hercules blij dat ze donderdag pas tegen Cambuur spelen: 'Afgelasting kwam ons niet verkeerd uit'
René van der Kooij na de overwinning op Ajax / Getty Images

Hercules blij dat ze donderdag pas tegen Cambuur spelen: 'Afgelasting kwam ons niet verkeerd uit'

14:53, 25-01-2024 / Laatste Update: 15:17, 25-01-2024

USV Hercules is de enige overgebleven amateurclub in de TOTO KNVB Beker. De ploeg uit de Derde Divisie schakelde in de tweede ronde Ajax uit en zou eigenlijk vorige week donderdag tegen SC Cambuur spelen. Die wedstrijd ging niet door vanwege een onbespeelbaar veld. Dat vonden ze bij Hercules niet zo erg.

"Het was natuurlijk heel vervelend voor de supporters en de mensen van SC Cambuur dat de wedstrijd werd afgelast, maar voor mij als trainer kwam het niet verkeerd uit", zei trainer René van der Kooij in De Telegraaf.

"Vorige week hadden we op zondag nog een wedstrijd gehad en moest ik op dinsdag een streep door de training halen, omdat ons trainingsveld niet bespreekbaar was. Nu waren we in het weekend vrij en hebben we maandag en dinsdag gericht kunnen trainen voor de wedstrijd tegen SC Cambuur."

Nog een stunt?

Afgelopen zaterdag was de loting voor de kwartfinales van de KNVB Beker. Daarin werden Hercules en Cambuur gekoppeld aan Vitesse. De winnaar van de wedstrijd van donderdag speelt een thuiswedstrijd. "We waren bij de loting en daar werd geroepen dat we ook tegen Vitesse weer een kans maken", aldus Van der Kooij.

"Dat is allemaal wel heel positief en voorbarig. Daar moeten we niet mee bezig zijn. We moeten ons volledig focussen op de wedstrijd tegen SC Cambuur, wat voor ons een heel lastige tegenstander is."