Hercules straft foutje Gaston Ávila af: Ajax op achterstand tegen amateurs
i

PRO SHOTS / Shane Winsser

Hercules straft foutje Gaston Ávila af: Ajax op achterstand tegen amateurs

Bart van der Wijst • 20:10, 21-12-2023 / Laatste Update: 07:53, 05-01-2024

Mocht de Ajax-fan denken dat ze dit seizoen alles hebben meegemaakt, dat is niet zo. De Amsterdammers staan namelijk op achterstand in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker! USV Hercules kwam verrassend op voorsprong in Stadion Galgenwaard via Tim Pieters. Check de historische goal hieronder!

Hercules won uiteindelijk met 3-2!

Doelpunt

Jordi Paulina nam 99 procent van de treffer voor zijn rekening. Hij zette op rechts goed door en troefde de slap instappende Gastón Avila af. Paulina behield het overzicht en vond Pieters, die de bal in een leeg doel werkte. Feest bij USV Hercules, waar zelfs de staf in het veld sprong van vreugde!

Wil je de 1-0 zien? Klik dan op de tweet en niet op de play-button!

Geruststellende statistiek

Ajax, dat met een deel van de reserves speelt, kan in de achtervolging. En dat op een slecht bespeelbaar veld. Gelukkig is er een statistiek voor de Ajacied om aan vast te houden: Ajax verloor in 29 optredens nog nooit van amateurs in het bekertoernooi.

De Australiër Michael Valkanis neemt de honneurs waar bij Ajax omdat John van 't Schip in Australië zit/zat voor de trouwdag van zijn zoon. Voor de wedstrijd gooide Hercules-trainer René van der Kooij olie op het vuur door te zeggen dat Sparta en PEC Zwolle makkelijker voetballen dan Ajax. Hercules komt uit in de Derde Divisie zaterdag.