Hercules-trainer na bekerstunt tegen Ajax: 'Vond het niet eens onverdiend'
i

ProShots

Hercules-trainer na bekerstunt tegen Ajax: 'Vond het niet eens onverdiend'

Jeroen Rooseboom • 01:13, 22-12-2023 / Laatste Update: 22:07, 04-01-2024

De trainer van stuntploeg Hercules, René van der Kooij, kan zijn geluk niet op. Zijn ploegje schakelde het grote Ajax uit en gaat naar de achtste finales in de TOTO KNVB Beker. "Dit geloof je niet…"

Lees ook: Wie is Tim Pieters, de Hercules-beul van Ajax?

"Ik denk dat we na de 2-2 allemaal dachten dat het afgelopen zou zijn", zei de coach van Hercules tegen ESPN. "We hadden al onze wissels al gebruikt en hadden de wedstrijd eigenlijk eerder moeten beslissen. Maar dit geloof je niet…"

Lees ook: Huisgenoten van Hercules-held Tim Pieters duizenden euro’s rijker door betje op goal van hem

"Ik vond het ook niet eens onverdiend", ging hij verder. "We hebben goede kansen gehad. Vanaf de eerste tot de laatste minuut hebben we precies gedaan wat we moesten doen. Soms hoog druk, soms helemaal terug. En ik wist dat Ajax niet zo goed was."

Genieten

Het plan, zoals hij dat van tevoren had bedacht, werd goed uitgevoerd door zijn spelers. "Ik zat op de bank ook wel te genieten, hoor. Gewoon omdat het als een huis stond. We wisten precies hoe we moesten staan en er kwamen zo weinig kansen uit voor Ajax. Vlak voordat de 2-1 viel, dacht ik ook bij mezelf: dit kan weleens gaan lukken. Toen moesten ze op de bank allemaal lachen, toen ik dat zei."

"We hebben de laatste tijd wel meer mooie wedstrijden verloren", legt de coach uit. "Dan denk je: dit was het. Veel complimenten en wéér niet gehaald. En dan scoort opeens een verdediger die nog nooit heeft gescoord", zei de coach, doelend op matchwinner Mats Grotenbreg.