Hercules-trainer René van der Kooij vond Ajax maar slechte verliezers: 'Triest voor zo'n grote club'
i

ANP

Hercules-trainer René van der Kooij vond Ajax maar slechte verliezers: 'Triest voor zo'n grote club'

Noah Hoogenboezem • 16:33, 22-12-2023 / Laatste Update: 23:47, 05-01-2024

Hercules-trainer René van der Kooij zorgde met zijn ploeg donderdagavond voor een bekerstunt van jewelste door in De Galgenwaard met 3-2 van Ajax te winnen. Een fantastische avond dus voor de coach, maar één ding viel hem toch wel heel erg tegen: de reactie van Ajax na afloop.

"Weet je hoeveel mensen van Ajax mij hebben gefeliciteerd? Precies nul!", zegt Van der Kooij vrijdag tegen het AD. Hij verwijt dat niet eens de spelers: "Dat die daar geen zin in hadden, snap ik heel goed. Ik vind het triest voor zo'n grote club dat er ook van de staf en het bestuur niemand naar mij is toegekomen."

'Genoten'

Van der Kooij liet er zijn avond niet door verpesten: "Ik heb genoten. Na twee minuten was al zichtbaar dat we mee konden komen met dit Ajax. We wilden ze laten zien dat er niets te halen viel door snel druk te zetten."

Sensatie

Dat lukte goed, want Hercules kwam verrassend op een 2-0-voorsprong door twee goals van uitblinker Tim Pieters. Ajax wist er nog wel 2-2 van te maken, maar op de 3-2 van Mats Grotenbreg in de blessuretijd hadden de Amsterdammers geen antwoord meer. De matchwinner vond het 'bizar'.

Contractverlenging

Het was voor Van der Kooij helemaal een topdag, want voor de wedstrijd kreeg hij te horen dat hij ook volgend jaar nog de trainer is bij de amateurclub. Achteraf had hij beter kunnen wachten om een hoger salaris binnen te slepen: "Misschien heb ik wel te vroeg getekend."

Loting

In de volgende ronde moet Hercules het thuis opnemen tegen Cambuur. Van der Kooij was niet helemaal tevreden: "Ik had liever nog een topploeg uit de eredivisie gehad." Toch ziet hij ook tegen de KKD-club weer kansen: "Van Cambuur heb ik nog nooit verloren, dus misschien komen we nog verder."