Hertha knokt zich terug en zet HSV te kakken in eigen huis! Geen Bundesliga voor Reis

Pim Huberts • 00:26, 24-05-2022 / Laatste Update: 06:31, 12-12-2023

Nederlander Ludovit Reis is er niet in geslaagd om met Hamburger SV te promoveren naar de Bundesliga. HSV had alle kaarten in handen na de 1e wedstrijd om promotie/degradatie, maar verkeek zich op de Berlijners in de thuiswedstrijd: 0-2.

In de 1e wedstrijd maakte 'onze' Ludovit Reis het enige doelpunt. Met een mooi boogballetje over de keeper heen won HSV met 0-1. Waar Hertha BSC sinds 2012/2013 in de hoogste divisie van Duitsland speelt, wilde HSV zich terugvechten na 4 jaar in de 2.Bundesliga te moeten spelen.

Snel Belgisch doelpunt

Die Rothosen van HSV hadden nog maar een paar keer de bal rondgespeeld, of Dedryck Boyata kopte in de 4e minuut al raak voor Hertha BSC. De Belgisch international en oud-speler van FC Twente reageerde perfect op een voorzet van Marvin Plattenhardt. De spanning zat er weer vol in!

Perfecte vrije trap

Diezelfde Marvin Plattenhardt bleek een neusje te hebben voor het schieten van de perfecte, gemikte bal. De vrije trappen-specialist uit Duitsland schoot in de 64e minuut een geweldige vrije trap ver achter doelman Fernandes: 0-2.

Ludovit Reis

De wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut, HSV zette volle druk op de verdediging van de Berliners. Aan de kant van HSV wist Ludovit Reis nog voor wat dreiging te zorgen, maar een doelpunt bleef uit. In de slotseconden kreeg Lucas Tousart (Hertha) nog een rode kaart, maar het mocht niet baten voor HSV.

Hertha BSC zal voor het 10e jaar op rij in de Bundesliga spelen.