Het is nog niet zeker of er wordt gevoetbald in deze 4 steden op het EK
i

ANP

Het is nog niet zeker of er wordt gevoetbald in deze 4 steden op het EK

Brian Vesseur • 20:01, 09-04-2021 / Laatste Update: 09:43, 08-01-2024

In 4 steden weten ze nog niet of er fans welkom zijn in het stadion bij het EK. München, Rome, Bilbao en Dublin hebben van de UEFA tot 19 april gekregen om daar duidelijkheid over te geven. In de andere 8 steden (waaronder Amsterdam) zijn wél supporters welkom op het EK 2020.

De reactie van de UEFA: "Deze vier steden hebben tot 19 april om met duidelijkheid te komen en op basis van de informatie waarmee zij komen zal besloten worden of er wedstrijden georganiseerd gaan worden in die stadions."

"Op dit moment hebben 8 van de 12 speelsteden bevestigd dat een deel van het stadion opengesteld zal worden voor publiek, omdat de verwachting is dat de coronasituatie in juni verbeterd zal zijn", vervolgt de UEFA. "Dat heeft te maken met de vaccinatieprogramma's in deze landen, de plannen voor het heropenen van de economie en de vertraging van het virus door warmer weer."

Amsterdam

Oranje speelt komende zomer al zijn groepsduels in de Johan Cruijff Arena. Het stadion zal voor 25 tot 33% gevuld zijn. Op 11 juni begint het EK, op de 13e speelt Nederland de 1e groepswedstrijd tegen Oekraïne.