Het is nu echt DUIDELIJK: Feyenoord-Ajax wordt gespeeld ZONDER supporters
i

ANP

Het is nu echt DUIDELIJK: Feyenoord-Ajax wordt gespeeld ZONDER supporters

Eimert Pruis • 20:04, 14-12-2021 / Laatste Update: 08:58, 08-01-2024

De Klassieker zal worden gespeeld zonder de aanmoedigingen van tienduizenden supporters. Mark Rutte en Hugo de Jonge bevestigden dinsdagavond op de bekende persconferentie al wat iedereen voelde aankomen. De huidige coronaregels worden verlengd tot en met vrijdag 14 januari.

De avondlockdown blijft en alleen essentiële winkels zijn open na 17.00 uur. De voetbalstadions blijven leeg voor publiek. Feyenoord-Ajax staat zondag op het programma en zal dus zonder fans worden gespeeld.

Al weken geen publiek welkom

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in De Kuip voor de altijd beladen ontmoeting tussen Feyenoord en Ajax. Beide clubs hebben na 16 wedstrijden 36 punten, 1 punt minder dan koploper PSV. Bij alle sportwedstrijden, zowel bij de profs als amateurs, is publiek al enkele weken niet welkom om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De KNVB is woest over verlenging van de maatregelen. "Het kabinet heeft zonder wetenschappelijke of feitelijke onderbouwing besloten om publiek in de stadions in Nederland te verbieden", zegt de voetbalbond. "Daarmee is Nederland een uitzondering in Europa, waar bijna overal wél toeschouwers op de tribunes zitten. Nederlandse sportliefhebbers mogen dus wel in het buitenland wedstrijden van hun Nederlandse favorieten bezoeken."