🎥 | Jack van Gelder níet aan tafel bij HLF8: 'Kan het nu toch niet goed doen'

Trevor Wagener • 21:11, 13-03-2023 / Laatste Update: 06:25, 12-12-2023

Jack van Gelder zat maandagavond niet aan tafel bij het televisieprogramma HLF8, waar de 72-jarige sportverslaggever vaste tafelgast is. Presentatrice Hélène Hendriks legde aan het begin van de uitzending uit waarom Van Gelder bij de show ontbrak.

"Puur omdat wat hij zelf ook zegt: hij het voor zijn gevoel toch niet goed kan doen", aldus Hendriks. Van Gelder is 1 van de presentatoren die zich volgens hét Volkskrant-artikel schuldig zou hebben gemaakt aan het vertonen van grensoverschrijdend gedrag op de NOS-redactie.

Ophef

Zo nodigde Van Gelder oud-collega Aïcha Marghadi destijds uit in bad toen zij vroeg of hij zijn mentor wilde worden. De tv-coryfee legde afgelopen vrijdag in hetzelfde programma uit dat dit om een misplaatste grap ging.

Na de ontstane ophef van het voorbije weekend besloot de presentator bij de weekopener om niet aan te schuiven. "Jack van Gelder zit natuurlijk op maandag altijd bij ons om de sport te bespreken", begon Hendriks de verklaring. "Hij is trouwens van harte welkom."

Van Gelder niet bij HLF8

Ze gaf toe dat Van Gelder besloten had om rust te pakken. "Het is niet omdat hij zich wil verstoppen of niks heeft te zeggen. Maar puur omdat wat hij zelf ook zegt: hij het voor zijn gevoel toch niet goed kan doen."