Hoe dan?! Voetballer met 0 interlands blinkt uit bij HFC tegen oud-internationals
i

ANP

Hoe dan?! Voetballer met 0 interlands blinkt uit bij HFC tegen oud-internationals

Marcel Roes • 19:13, 06-01-2024 / Laatste Update: 13:28, 15-01-2024

Koninklijke HFC en een team met oud-internationals hebben zaterdagmiddag hun traditionele nieuwjaarswedstrijd gespeeld. In Haarlem wonnen de oud-internationals van de tweede divisionist: 5-2. De trainer van het team met de voormalige sterren was Sjaak Swart.

De goals van de winnende ploeg werden gemaakt door Nigel de Jong, Gerald Sibon (2), Glenn Helder en Denny Landzaat. Bij de samenstelling van het team is wel een beetje gesmokkeld: Sibon speelde in zijn loopbaan precies 0 interlands...

Ex-Oranje Leeuwinnen

Ook was er een duel tussen ex-Oranje Leeuwinnen en Royal Haarlem All Stars, een selectie van in Haarlem en omgeving spelende voetbalsters. Vera Pauw was de coach van de voormalig Oranjeklanten, met Andries Jonker (huidige bondscoach van de Oranje Leeuwinnen) als assistent. De oud-internationals zegevierden: 2-1. De goals kwamen van Claudia van den Heiligenberg en Marjan Brouwer.

Geschiedenis van HFC tegen oud-internationals

De 1e editie van deze nieuwjaarswedstrijd vond ruim 100 jaar geleden plaats, meldt Voetbalinhaarlem.nl. De 1e keer dat de ex-Oranje Leeuwinnen naar Haarlem kwamen was begin 2019.

De ploeg met oud-internationals bestond uit onder meer Michael Reiziger, Ronald de Boer, Sander Westerveld, Demy de Zeeuw, Simon Tahamata, Theo Lucius en Nigel de Jong. Die laatste was met zijn 39 jaar een stuk jonger dan de rest. De Jong is tegenwoordig directeur topvoetbal bij de KNVB.

Gerald Sibon

Zoals gezegd droeg Sibon nooit het tenue van Oranje. Alhoewel, dat deed de oud-spits van onder meer Heerenveen en Ajax toch ook weer wel. In 2008 mocht hij van Foppe de Haan mee naar de Olympische Spelen in Beijing. Maar dat team was niet het reguliere Nederland en zijn 4 duels aldaar gelden dus niet als officiële interlands.