Hoe de 45-jarige Gianluigi Buffon met Parma terug naar de Serie A kan
i

Getty Images

Hoe de 45-jarige Gianluigi Buffon met Parma terug naar de Serie A kan

Brian Vesseur • 20:33, 18-05-2023 / Laatste Update: 21:18, 11-12-2023

Gianluigi Buffon is inmiddels 45 jaar en is nog steeds de keeper én aanvoerder van Parma. Dat is ook de club waar hij ooit zijn carrière begon. En nu kan die oude doelman voor het eerst met Parma promoveren naar de Serie A. Daar moet nog wel het een en ander voor gebeuren. Lees hier hoe de bijzondere play-offs in de Serie B werken.

Play-offs in Serie B

De nummer 1 en 2 van de Serie B promoveren rechtstreeks naar de Serie A. Met nog 1 wedstrijd te gaan zijn die namen bekend: Frosinone en Genoa. Om het andere ticket worden play-offs gespeeld, behalve als de nummer 3 uit de Serie B minimaal 10 punten voor staat op de nummer 4. Dan heeft die nummer 3 het zo goed gedaan, dat het 't ticket sowieso verdient. Dat is dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet het geval, want Bari staat - met nog 1 wedstrijd te gaan - minder dan 10 punten voor op 3 clubs.

Bari heeft 65 punten, FC Südtirol 58 en Parma en Cagliari staan op 57. Alle ploegen die binnen de 14 punten van de nummer 3 staan, mogen meedoen aan de play-offs. Nummer 7 Venezia heeft er op dit moment te weinig: 49. En dus ziet het er nu naar uit dat 4 ploegen strijden om 1 ticket voor de Serie A.

Huidige stand van zaken

Op dit moment is het zo dat Bari tegen Cagliari speelt en FC Südtirol het opneemt tegen het Parma van Buffon. Beide halve finales gaan over 2 wedstrijden, waarna de finale ook over 2 wedstrijden gaat.