Hoe goed was de Champions League-poule van Ajax eigenlijk?
i

Getty Images

Hoe goed was de Champions League-poule van Ajax eigenlijk?

Brian Vesseur • 09:22, 18-02-2022 / Laatste Update: 09:34, 12-12-2023

Ajax maakte in de eerste seizoenshelft naam in Europa door álles te winnen in de Champions League. Een puike prestatie tegen het Borussia Dortmund van Erling Haaland en tegen Sporting CP en Besiktas. Maar door de laatste resultaten worden die prestaties van Ajax een beetje in twijfel getrokken.

Sporting CP ging er - als nummer 2 uit de poule - met 5-0 vanaf tegen Manchester City in de 8ste finale van de Champions League. En donderdagavond verloor Borussia Dortmund met 4-2 van Rangers in de Europa League! Knap gedaan van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst, of appeltje, eitje? Dortmund begon overigens met de gebruikelijke basisspelers, alleen Haaland was er niet bij.

LEES OOK: Champions League gaat weer van start: 5 clubs maken meer kans op de beker dan Ajax

Om het compleet te maken pakken we Besiktas er ook nog maar even bij: de Turken staan momenteel 8ste in de nationale competitie.

Benfica

Ajax neemt het in de 8ste finales van de Champions League op tegen Benfica, dat nog 4 punten onder Sporting CP staat in de Portugese competitie. FC Porto is daar koploper, met een voorsprong van 10 punten op Benfica.