Hoe is het eigenlijk met de 44-jarige Gianluigi Buffon?
i

Pro Shots

Hoe is het eigenlijk met de 44-jarige Gianluigi Buffon?

Brian Vesseur • 12:21, 28-10-2022 / Laatste Update: 18:25, 08-01-2024

Kylian Mbappé moest nog geboren worden toen Gianluigi Buffon zijn debuut maakte in het betaald voetbal. De inmiddels 44-jarige keeper debuteerde voor Parma en is daar nu zijn carrière aan het afsluiten. Maar omdat Parma in de Serie B voetbalt, hoor je niet zoveel meer van Buffon. Hoe is het nu eigenlijk met hem?

Op dit moment niet super goed: Buffon herstelt van een hamstringblessure, die hem sinds deze maand aan de kant houdt. De keeper kwam tot nog toe tot 3 wedstrijden dit seizoen voor Parma. Hij begon als wissel en speelde vervolgens 3 wedstrijden op rij met de aanvoerdersband om zijn arm. In die periode kreeg hij 5 tegendoelpunten om de oren.

Concurrent doet 't uitstekend

Voor Buffon is het vervelend dat concurrent Leandro Chichizola in de 3 wedstrijden die daarna volgde, slechts 1 tegendoelpunt kreeg. In totaal heeft Chichizola dit seizoen al 4 clean sheets op zijn naam staan in 7 wedstrijden. Het is dus nog maar de vraag of Buffon terugkeert onder de lat als hij weer fit is.

Buffon weet overigens nog lang niet van ophouden. Hij heeft een contract tot de zomer van 2024 getekend bij Parma. Hij is 46 jaar als dat contract afloopt.

Parma staat overigens 8e in de Serie B. Na 10 wedstrijden is de achterstand op de koploper 5 punten.