📺 | TV-gids: check hier hoe laat Ajax het opneemt tegen Sparta
i

ANP

📺 | TV-gids: check hier hoe laat Ajax het opneemt tegen Sparta

Matthijs Nijhuis • 12:32, 09-12-2023 / Laatste Update: 08:22, 08-01-2024

Ajax gaat er zaterdag weer alles aan doen om terug te krabbelen naar de top van de Eredivisie. Sinds de aanstelling van John van 't Schip hebben de Amsterdammers zich teruggevochten naar de 6e plaats, onder de grote spelers in het nationale kampioenschap. De horde van vandaag zijn de mannen van Sparta. Check hier wanneer én waar je naar de wedstrijd kijkt!

Lees ook: Huh? Dit is waarom Ajax met 3 stippen op het shirt speelt

Hoe laat Ajax - Sparta?

Ajax speelt vanavond om 18.45 uur tegen Sparta. De Amsterdammers openen de deuren van de Johan Cruijff Arena, het thuisfront waar de uitploeg uit Rotterdam hun sterke 7e plek wil verdedigen. In punten staan beide ploegen gelijk, maar het doelsaldo van Ajax is net iets beter.

Op welke zender is Ajax?

Ajax tegen Sparta is te bekijken op ESPN 1. Maar let op, schakel op tijd in! Bij ESPN begint de voorbeschouwing al om 18.00 uur. 3 kwartier daarna kijk je live naar de aftrap.

Opmars

Sparta is de zoveelste hindernis in de opmars van Ajax. Vanaf de degradatiezone heeft de ploeg zich naar de 6e plaats geschopt. NEC werd afgelopen weekend nog verslagen met 1-2, terwijl we doordeweeks eindelijk konden 'genieten' van het restant tegen RKC Waalwijk. Ook in de laatste 10 minuutjes bleef Ajax woensdag op een 2-3 voorsprong staan.