TV-gids: hier kijk je vanavond LIVE naar de uitreiking van de Ballon d'Or 2023
i

Pro Shots

TV-gids: hier kijk je vanavond LIVE naar de uitreiking van de Ballon d'Or 2023

Joris Kaper • 12:01, 30-10-2023 / Laatste Update: 20:48, 04-01-2024

De Ballon d'Or wordt vanavond weer uitgereikt! Deze gouden bal is de jaarlijkse prijs voor de beste voetballer van de wereld. Het evenement wordt georganiseerd door France Football. Het gala en de uitreiking van de Ballon d'Or is ook dit jaar weer live te volgen. Check hieronder op welke zender je alles rondom de Ballon d'Or 2023 live kan zien!

De uitreiking van de gouden bal vindt ieder jaar plaats in het Theatre du Chatelet in Parijs. De genomineerden van de Ballon d'Or 2023 zijn al even bekend, terwijl sommige media ook al zeggen te weten wie de Ballon d'Or gaat winnen. Volgens het Spaanse Dioro Sport gaat Lionel Messi namelijk zijn 8e Gouden Bal winnen, een verbetering van zijn record. Vorig jaar won Karim Benzema de Ballon d'Or nog.

Deze prijzen worden uitgereikt

Tijdens de ceremonie worden er meerdere awards uitgereikt. De belangrijkste prijzen zijn die voor de beste voetballer en voetbalster van het jaar. Maar ook zijn er prijzen voor het beste team bij de mannen en de vrouwen, het grootste talent, de beste keeper, de topscorer en de Socrates Award. Die laatste wordt uitgereikt aan een voetballer die maatschappelijk betrokken is en wordt pas sinds vorig jaar uitgereikt. Toen won Sadio Mané 'm trouwens.

Op welke zender is de uitreiking van de Ballon d'Or 2023?

De uitreiking van de Ballon d'Or 2023 is maandagavond live te volgen op Ziggo Sport Voetbal. Het programma begint om 19.30 uur begint met de bekende rode loper. De ceremonie van de gouden bal begint om 20.30 uur. Dit neemt in totaal zo'n 2 uur in beslag.

Livestream Ballon d'Or 2023

Heb je geen abonnement op Ziggo Sport? Niet getreurd! De uitreiking van de Ballon d'Or is namelijk ook te volgen via het Youtube-kanaal van het Franse l'Equipe. Dat is alleen dus niet in het Nederlands.

Hoe werkt het stemmen tijdens de Ballon d'Or?