📺 | TV-gids: lees hier alles over de FA Cup-finale tussen City en Man United
i

Getty Images

📺 | TV-gids: lees hier alles over de FA Cup-finale tussen City en Man United

Matthijs Nijhuis • 13:21, 03-06-2023 / Laatste Update: 22:07, 11-12-2023

Manchester City neemt het vanavond op tegen Manchester United in dé finale van de FA Cup. Een klassieke stadsderby waarbij 'onze' Erik ten Hag zich hoopt te meten met het ijzersterke Man City van Pep Guardiola. Check hieronder alles over de grote finale!

Hoe laat begint de fa cup finale

De FA Cup-finale tussen Manchester United en Manchester City begint om 16.00 uur. De wedstrijd, die in het Wembley Stadium wordt gespeeld, wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. Schakel op tijd in! De voorbeschouwing begint al om 15.15 uur! Daarnaast is de wedstrijd ook gratis en live te zien op BBC1!

Manchester City tegen Manchester United

De messen zijn geslepen voor een pittige finalewedstrijd. Manchester City is in topvorm dit seizoen, de 3e PL-overwinning op rij is al in the pocket. Maar Ten Hag laat zich niet zomaar uit het veld slaan en ziet goede mogelijkheden voor zijn club.

In totaal hebben de clubs al 189 keer samen op het veld gestaan. Daarbij ging United er 78 keer met de winst vandoor en Man City 58 keer. 53 keer bleef de wedstrijd onbeslist.

In de laatste ontmoeting tussen de 2 clubs werd het 2-1 voor The Red Devils. Bruno Fernandes en Marcus Rashford maakte een 0-1 achterstand goed na een goal van Jack Grealish.

Smaakmakers

Man City is hard op weg om een Man United record te evenaren. United is nu nog de enige Engelse club met de zogeheten treble, oftewel landskampioen worden, de beker winnen én de Champions League op je naam schrijven. Als City dat record wil evenaren kijkt het natuurlijk naar Erling Haaland, dé grote baas in de PL. De ploeg van Erik ten Hag moet het vooral van smaakmaker Bruno Fernandes hebben.