Hoeveel punten heeft Ajax nog nodig om kampioen te worden?
i

Getty Images

Hoeveel punten heeft Ajax nog nodig om kampioen te worden?

Brian Vesseur • 20:36, 11-04-2021 / Laatste Update: 18:40, 08-01-2024

Ajax won zondag - al was het wat moeizaam - van RKC Waalwijk. De titel in de Eredivisie kan Ajax bijna niet meer ontgaan, maar hoeveel punten heeft de ploeg daar nog voor nodig? Een lang verhaal kort: Ajax heeft aan 4 (of 5) punten genoeg voor de titel.

PSV en AZ staan na deze speelronde 11 punten achter op Ajax, met nog 5 wedstrijden te gaan. De Eindhovenaren en de Alkmaarders kunnen 15 punten halen in die periode: haal daar die 11 punten vanaf, en je komt op 4 uit. Een andere manier om het uit te rekenen: PSV en AZ kunnen nog maximaal op 76 punten komen, Ajax heeft er momenteel al 72.

Extra punt

Als Ajax nog maar 4 punten haalt (en PSV en AZ winnen alles), dan staan ze toch gelijk? Ja, maar Ajax heeft een gigantisch goed doelsaldo. Ajax heeft een doelsaldo van +66, beduidend beter dan dat van PSV (+34) en AZ (+28). Je kan dus spreken van een extra punt in het voordeel van de Amsterdammers.

Mogelijke kampioenswedstrijd

Ajax speelt 22 april tegen FC Utrecht. Die zondag (25 april) neemt Ajax het op tegen AZ. Dat lijkt dé kampioenswedstrijd te worden, mits Ajax van Utrecht wint.