Hommeles bij Rangers voor cruciaal duel met PSV? Giovanni van Bronckhorst zet speler uit selectie
i

Getty Images

Hommeles bij Rangers voor cruciaal duel met PSV? Giovanni van Bronckhorst zet speler uit selectie

Sjors Tanis • 20:44, 23-08-2022 / Laatste Update: 18:19, 07-01-2024

PSV hoeft in de return tegen Rangers FC in de play-offs van de Champions League geen rekening te houden met Alfredo Morelos. De 26-jarige Colombiaanse spits is door trainer Giovanni van Bronckhorst uit de selectie gezet.

Bij Rangers zijn twijfels over de fitheid van Morelos. In de Schotse Premiership kreeg hij zaterdag, 13 minuten na zijn invalbeurt, een rode kaart tegen Hibernian.

'Andere spelers verdienen het meer'

Morelos maakte de afgelopen 5 jaar 114 doelpunten voor de Schotse club. Hij was ook nog eens goed voor 51 assists. "Als persoon was het lastig om deze beslissing te nemen, maar als trainer niet", zei Van Bronckhorst op een persconferentie in het Philips-stadion.

Lees ook: Ruud van Nistelrooij prijst gewilde Cody Gakpo: 'Uitermate knap voor iemand van zijn leeftijd'

"Alfredo is zelf de grootste factor in dit verhaal. Hij moet laten zien dat hij mentaal en fysiek klaar is om voor Rangers uit te komen. Ik vind dat 23 andere spelers het meer verdienen om in mijn selectie te zitten. Ik ben niet bang dat dit voor onrust gaat zorgen. We zijn klaar om tegen PSV te spelen."

PSV of Rangers naar Champions League?

De heenwedstrijd tussen PSV en Rangers, in Glasgow, eindigde in 2-2. De winnaar van het 2-luik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.