Homofobie nog groot bij fans LaLiga: Barcelona verliest half miljoen volgers door regenboogvlag
i

FC Barcelona

Homofobie nog groot bij fans LaLiga: Barcelona verliest half miljoen volgers door regenboogvlag

Eimert Pruis • 12:49, 02-07-2023 / Laatste Update: 03:04, 12-12-2023

De steunbetuiging op Gay Pride Day, een wereldwijde feestdag, is niet goed gevallen bij een deel van de volgers van clubs uit LaLiga. 9 van de 10 clubs die een afbeelding plaatsten met een regenboogvlag verloren volgers op social media, maar bij FC Barcelona is het verlies het grootst. Liefst 440.000 mensen 'ontvolgden’ Barça op Instagram.

Meer dan 122 miljoen volgers op Instagram en gemiddeld zo'n 30.000 geïnteresseerden erbij. Per dag wel te verstaan. Maar met 1 post is alles omgedraaid. Op 28 juni steunde FC Barcelona de LHBTIQ+-gemeenschap door een foto te plaatsen met regenboogvlaggen daarop. Dit was op wereldwijde Gay Pride Day.

Barcelona veranderde ook zijn Instagram-logo

Ontvolgen om een regenboog

De volgers van de club op het sociale medium waren daar niet blij mee, blijkt achteraf. Binnen 24 uur na het bericht ontvolgden 306.000 mensen de club op Instagram. Een dag later volgden nog eens 134.000 mensen dat voorbeeld. Bijna een half miljoen volgers minder binnen 1 dag, meldt Mundo Deportivo.

Real Madrid en Atlético plaatsen niets

Maar Barcelona is niet de enige club die fans op social media kwijtraakte. Ook Valencia, Athletic Club, Real Sociedad, Osasuna, Getafe, Celta de Vigo, Real Mallorca en Deportivo Alavés verloren volgers na hun steunbetuiging, maar niet zoveel als Barça. Real Madrid en Atlético Madrid plaatsen niets op Gay Pride Day.