'Homoseksuele Engelse voetballer haalt uit naar WK-organisator Qatar'

Trevor Wagener • 12:51, 30-10-2022 / Laatste Update: 12:57, 08-01-2024

Een oud-voetballer van het Engelse elftal is van plan om uit de kast te komen én heeft tegen The Sun zijn beklag gedaan over het aankomende WK voetbal. Het toernooi wordt in Qatar georganiseerd en dat zorgde voor de nodige kritiek. Het strenge land zou immers geen LGBTQIA'ers tolereren, hetgeen voor veel ophef zorgde. Gay ex-England footballer planning to come out slams Qatar weeks away from World Cup

Volgens The Sun wil de voormalig Premier League-voetballer zijn seksualiteit openlijk kunnen bespreken op nationale televisie. Om welke voetballer het gaat, is (nog) niet bekend. Het medium schreef dat de oud-speler vond het niet kunnen dat een toernooi met de naam en faam van het WK in een land kan worden gehouden dat anti homo's is.

Engelse gay-speler op tv

"Hij vindt het een slechte zaak", zei een bron tegen The Sun. "Qatar stelt homoseksualiteit strafbaar. Hoe dan? Oké, Engeland doet 'gewoon' mee aan het toernooi maar hij verwijt de spelers niets. Wel hoopt hij dat zij iets zullen doen tegen de geschonden mensenrechten aldaar."

Naast het gegeven dat het strenge moslimland geen LGBTQIA'ers accepteert, kreeg Qatar ook volop kritiek in aanloop naar het toernooi. Zo zouden er duizenden arbeidsmigranten zijn overleden bij de bouw van onder meer meerdere stadions.