Homoseksuele Jake Daniels boos op Jordan Henderson: 'Geld betekent waarschijnlijk meer voor sommige mensen'
i

Blackpool/Reuters

Homoseksuele Jake Daniels boos op Jordan Henderson: 'Geld betekent waarschijnlijk meer voor sommige mensen'

Brian Vesseur • 13:39, 24-11-2023 / Laatste Update: 07:42, 05-01-2024

Het voelde voor Jake Daniels als een klap in zijn gezicht dat Jordan Henderson deze zomer de overstap naar Saudi-Arabië maakte. De 18-jarige Daniels kwam in 2022 uit de kast en kreeg toen een steunbetuiging van Henderson. Dat de Engelse middenvelder de overstap heeft gemaakt na een land waar homoseksualiteit verboden is, schoot bij Daniels in het verkeerde keelgat.

Daniels zelf is voetballer van Blackpool, dat uitkomt op het tweede niveau. "Hem de overstap naar Saoedi-Arabië zien maken, was een klap in mijn gezicht. Maar ze zullen goed betalen en geld betekent waarschijnlijk meer voor bepaalde mensen."

Bericht van Henderson

Toen Daniels in mei 2022 uit de kast kwam, kreeg hij veel steun uit binnen- en buitenland. Henderson, aanvoerder van Engeland, stuurde hem een persoonlijk bericht. "Hij steunde me en zei: 'We zijn trots op wat je doet.'"

WK's op opvallende locaties

De voetballer van Blackpool vindt de ontwikkelingen in het wereldvoetbal sowieso bijzonder. "Na Qatar hebben we weer een paar stappen terug gezet. Als ik betrokken zou zijn bij die WK’s, zou ik me niet veilig voelen en dat brengt mijn voetbal in gevaar." Het WK van 2034 is in Saudi-Arabië.