Hongerstakende moeder Spaanse voorzitter ontslagen uit ziekenhuis
i

Getty Images

Hongerstakende moeder Spaanse voorzitter ontslagen uit ziekenhuis

Eimert Pruis • 13:16, 31-08-2023 / Laatste Update: 05:45, 12-12-2023

Ángeles Béjar, de moeder van de Spaanse voetbalvoorzitter Luis Rubiales, is na een korte opname uit het ziekenhuis ontslagen. De vrouw ging als steun voor Rubiales in hongerstaking en voelde zich woensdag niet goed. Diverse Spaanse media melden dat ze samen met haar zoon de kliniek in het Spaanse Motril weer heeft verlaten.

De moeder van Rubiales ging maandag in hongerstaking. Volgens El Mundo vindt ze dat haar zoon slachtoffer is van "een onmenselijke en bloeddorstige jacht", die hij in haar ogen niet heeft verdiend. Rubiales' moeder werd woensdag, op de 3e dag van haar hongerstaking, naar het Santa Ana-ziekenhuis gebracht. Dat maakte de priester van de kerk van Divina Pastora in Motril bekend. "Het is de hitte en zo. Haar voeten waren gezwollen en ze was uitgeput. Ook nerveus", aldus priester Antonio.

Kusschandaal

Haar zoon ligt onder vuur sinds hij vorige week bij de huldiging van de Spaanse voetbalsters na het behalen van de wereldtitel speelster Jennifer Hermoso op haar mond kuste. Ondanks alle commotie rond de zoen, weigert Rubiales op te stappen. De FIFA schorste hem zaterdag voor 90 dagen in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de mondiale bond naar hem is gestart.

Rubiales blijft koppig

Ook de Spaanse sportrechtbank Tad behandelt de zaak op verzoek van de regering in Madrid. Rubiales weigert af te treden als voorzitter van de landelijke vereniging RFEF, hoewel dit onder meer ook door de regionale verenigingen van de RFEF wordt geëist.