Hoogste geschatte martkwaarden in Eredivisie: drie Ajacieden in top vijf
i

Pro Shots

Hoogste geschatte martkwaarden in Eredivisie: drie Ajacieden in top vijf

Brian Vesseur • 14:37, 08-01-2024 / Laatste Update: 07:56, 15-01-2024

CIES heeft maandag een lijst naar buiten gebracht met de Eredivisie-spelers met de hoogste (geschatte) marktwaarden. Er staan liefst drie Ajacieden in de top vijf spelers die volgens CIES de hoogste marktwaarden hebben. Brian Brobbey is naar schatting het meeste waard: 66,8 miljoen euro.

Vlak achter hem staat zijn maatje Kenneth Taylor. De middenvelder van Ajax is volgens CIES zo'n 66,4 miljoen euro waard. Santiago Giménez, gedeeld topscorer van de Eredivisie, volgt pas op plek vier, met een waarde van 57,2 miljoen euro. Het grote PSV-talent Johan Bakayoko komt nog tussen Taylor en Giménez in met een waarde van 61,2 miljoen euro.

Steven Bergwijn en Jorrel Hato van Ajax staan ook nog in de top tien. Joey Veerman en Noa Lang zijn de andere PSV'ers in het lijstje, David Hancko en Mats Wieffer zijn de andere Feyenoorders.

CIES

Ook Xavi Simons en Cody Gakpo worden flink gewaardeerd door CIES. Zij zijn allebei meer dan honderd miljoen euro waard. CIES is een onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met de martktwaardes van alle spelers ter wereld.