HSV op weg naar de Bundesliga? Nederlander Reis maakt prachtige goal tegen Hertha BSC
i

Getty Images

HSV op weg naar de Bundesliga? Nederlander Reis maakt prachtige goal tegen Hertha BSC

Pim Huberts • 00:26, 20-05-2022 / Laatste Update: 04:10, 12-12-2023

In het Olympiastadion te Berlijn heeft Ludovit Reis Hamburger SV op een geweldige manier naar de eerste overwinning om promotie/degradatie geschoten tegen Hertha BSC. Met een geniaal boogballetje schoot Reis de bal op een slimme manier over de keeper heen: 0-1.

HSV terug naar de Bundesliga?

HSV speelde zich met een geniale winstreeks alsnog naar de play-offs van de 2. Bundesliga. Hamburger SV was dit jaar voor het 4e jaar op rij actief in de 2. Bundesliga, terwijl de club in haar geschiedenis 6 keer de landstitel pakte en dus een echte Bundesliga-club is. Hertha BSC speelt sinds het seizoen 2012/2013 in de Bundesliga en werd 2x kampioen van de Bundesliga.

Ludovit Reis

Ludovit Reis speelde eerder voor FC Groningen, FC Barcelona B, Vfl Osnabrück en nu dus HSV. De Nederlands-Slowaakse centrale middenvelder maakte dit seizoen 5 doelpunten in de 2. Bundesliga, maar kan dat zomaar eens in de Bundesliga doen volgend jaar!

Return

Op maandag 23 mei wordt om 20:30 de return gespeeld op de velden van HSV. De winnaar over 2 wedstrijden promoveert naar de Bundesliga, terwijl de ander volgend seizoen in de 2. Bundesliga moet spelen.