HSV ploetert verder op tweede niveau in Duitsland

Bart van der Wijst • 23:37, 08-03-2021 / Laatste Update: 02:27, 08-01-2024

HSV degradeerde in 2018 uit de Bundesliga, iets wat sinds de oprichting van de competitie in 1963 niet was gebeurd. Iedereen verwachtte dat de club uit Hamburg binnen no time terug zou keren op het hoogste niveau, maar niets bleek minder waar. Inmiddels ploetert de ploeg verder in de 2. Bundesliga.

Maandagavond stond er een pikant duel op het programma tegen Holstein Kiel. Voor de wedstrijd was het de nummer 4 (HSV) tegen de nummer 2 (Kiel).

Weer niks

Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord, iets waar vooral HSV niets aan heeft. De ploeg stond aan kop in de competitie, alleen toen kwam de klad er een beetje in. Inmiddels heeft de ploeg al 5 wedstrijden op rij niet gewonnen: 2 nederlagen en 3 remises. De 3e plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie- en degradatieduels tegen de nummer 16 van de Bundesliga.

HSV speelde thuis tegen Holstein Kiel en kwam snel op achterstand door een goal van Jae-Sung Lee. Simon Terodde, de topscorer van de competitie bepaalde na 23 minuten de eindstand. HSV was daarna wel de betere partij, grote kansen leverde het niet op.