HSV-trainer Tim Walter na mislopen promotie: 'Een moeilijk moment, maar we mogen trots zijn'
i

Getty Images

HSV-trainer Tim Walter na mislopen promotie: 'Een moeilijk moment, maar we mogen trots zijn'

Joris Kaper • 11:35, 24-05-2022 / Laatste Update: 04:35, 12-12-2023

HSV moet minimaal 1 jaar wachten totdat de club eventueel weer in de Bundesliga te zien is. De Duitse ploeg verloor maandag de return in de play-offs van Hertha BSC met 2-0 en dus moet de ploeg met Ludovit Reis nog een jaar op het 2e Duitse niveau spelen.

Na de 1e wedstrijd, die de Hamburgse club nog met 1-0 won dankzij een doelpunt van Reis, droomde de club alweer over een rentree op het hoogste niveau, waar de club jarenlang gold als de enige ploeg in Duitsland die nog nooit gedegradeerd was. In 2018 degradeerde de club voor de allereerste keer en sindsdien lukte het de club steeds net niet om de stap omhoog weer te maken.

'Dit doet veel pijn'

Middenvelder Sebastian Schonlau was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd tegen Hertha: "Dit doet pijn, ik kan de juiste woorden niet vinden. Vandaag konden we niet doen wat we het hele seizoen wel hebben gedaan." Ook Jonas Meffert sprak soortgelijke woorden: "Ook morgen zal het nog veel pijn doen. Maar daarna gaan we weer vooruitkijken. Maar het spijt me enorm. Voor de stad, de fans en de club."

Ondanks de nederlaag liet HSV-trainer Tim Walter weten trots te zijn op zijn team, ondanks de teleurstelling: "Zo'n moment is moeilijk voor iedereen, voor elke speler en lid van de staf, maar ook voor de fans. Maar de steun van het publiek doet ons goed en toont ook aan dat we trots mogen zijn op de afgelopen maanden."