Pijnlijke tegengoal voor ADO komt door piepje: 'Daarom valt die goal, echt heel vreemd'
i

Pro Shots

Pijnlijke tegengoal voor ADO komt door piepje: 'Daarom valt die goal, echt heel vreemd'

Brian Vesseur • 19:16, 13-05-2021 / Laatste Update: 21:29, 07-01-2024

Een heel gek moment bij ADO Den Haag - Willem II (1-4), donderdagmiddag: de spelers van ADO stopten met lopen, Willem II-spits Vangelis Pavlidis scoort. Wat blijkt nu? Volgens ADO-verdediger Gianni Zuiverloon hoorde zijn team een piepje bij de grensrechter, dat buitenspel zou betekenen.

Pavlidis schoot de bal toch maar binnen, voor de zekerheid, waarna de VAR besloot het doelpunt goed te keuren! Eigen schuld, vind ook Zuiverloon, maar opvallend is het wel. Tegen ESPN zegt hij: "Wij hoorden met zijn allen met piepje van de grensrechter. Dus wij denken: er is gefloten, hij blijft met zijn vlag omhoog staan, als het goed is. En als het ware: iedereen stopt ermee. En daarom valt die goal, echt heel vreemd."

VAR

In tijden van een VAR is het niet megaslim om met z'n allen te stoppen met lopen. Dat weet Zuiverloon ook: "Achteraf gezien is het dus een legitieme goal. Alleen: doordat wij iets horen en we zien de grensrechter, stoppen we ermee."

Degradatie

ADO won de afgelopen 2 wedstrijden en Zuiverloon droomde dan ook nog over een wonder. Dat wonder bleef uit: ADO is, net als VVV, gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie.