Huh?! Vader van oud-PSV'er sloopt auto's op het terrein van AS Roma
i

EPA

Huh?! Vader van oud-PSV'er sloopt auto's op het terrein van AS Roma

Brian Vesseur • 20:18, 20-05-2021 / Laatste Update: 01:27, 06-01-2024

De politie heeft de vader van Gianluca Scamacca gearresteerd op het trainingscomplex van AS Roma. Emiliano, de vader van, vernielde daar auto's met een koevoet. Daarna zette hij koers richting de oefenvelden, maar de politie kwam op tijd ter plaatse om hem in de kraag te vatten. Scamacca junior speelde voor PSV en PEC Zwolle.

La Gazzetta dello Sport weet dat Emiliano het had gemunt op de auto’s van de directie van AS Roma. Zo zou de auto van algemeen directeur Tiago Pinto slachtoffer zijn geworden van de woedende vader. Op weg naar de trainingsvelden zou Emiliano bovendien meerdere mensen hebben bedreigd. Voor zover bekend raakte er niemand gewond.

Het lijkt niet mega lekker te gaan met vaders, zoveel is duidelijk. Tijdens zijn sloopsessie had hij een shirt aan van Sassuolo en sokken van AS Roma. Zijn zoon staat momenteel onder contract bij Sassuolo, maar wordt uitgeleend aan Genoa.

PSV en PEC

Hij speelde 4 jaar in de jeugdopleiding van Roma, voordat hij in 2015 naar PSV vertrok. Een succes werd het niet in Eindhoven, waardoor Gianluca na 3 jaar terugkeerde naar Italië. Hij werd nog een jaar uitgeleend aan PEC Zwolle, waar hij zijn eredivisiedebuut maakte. 

Maar waarom?

Waarom vader Scamacca het nodig vond om auto's te beschadigen en mensen te bedreigen is nog niet bekend. De Romeinse politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de beweegredenen van Emiliano.