'HUH!? Voor Nederland heel bekende Spanjaard mogelijke opvolger veelbesproken Luis Rubiales'
i

Pro Shots

'HUH!? Voor Nederland heel bekende Spanjaard mogelijke opvolger veelbesproken Luis Rubiales'

Yvo van Dorst • 20:55, 17-10-2023 / Laatste Update: 13:32, 08-01-2024

De veelbesproken Luis Rubiales moest na zijn kus aan Jennifer Hermoso het veld ruimen bij de Spaanse voetbalbond en diezelfde bond heeft nu een wel heel aparte opvolger op het oog. Mateu Lahoz zou volgens MARCAde favoriet zijn om voorzitter van de Spaanse voetbalbond te worden. Ja die ja, de scheidsrechter van Nederland - Argentinië op het laatste WK

Rubiales werd na een ellenlange soap uiteindelijk toch weggestuurd bij de Spaanse voetbalbond. Ook bondscoach Jorge Vilda moest weg na de winst van de Spaanse vrouwenploeg op het afgelopen WK. Nu moet er dus een nieuwe voorzitter komen en die wordt volgens de Spaanse krant via een verkiezing gekozen, waarschijnlijk pas in maart volgend jaar.

Lahoz favoriet

Als favoriet komt dus volgens MARCA Lahoz uit de bus. De Spanjaard is de man die de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië op het laatste WK volledig uit de hand liet lopen. Lahoz gaf 18 gele kaarten en moest mede daarom van de scheidsrechtersbond in Spanje stoppen met fluiten. Inmiddels is hij werkzaam als voetbalanalist en kan hij dus voorzitter worden en is hij voorkeurskandidaat van de bond zelf.