Huisgenoot Hercules-held Tim Pieters weet wat hij met gewonnen geld gaat doen: 'Daar ga ik veel uitgeven'
i

Pro Shots

Huisgenoot Hercules-held Tim Pieters weet wat hij met gewonnen geld gaat doen: 'Daar ga ik veel uitgeven'

Noah Hoogenboezem • 16:05, 22-12-2023 / Laatste Update: 08:07, 08-01-2024

Hercules-uitblinker Tim Pieters zorgde niet alleen groot feest bij zijn teams door twee keer te scoren tegen Ajax, maar ook bij zijn huisgenoten. Zij hadden vooraf geld ingezet op de superstunt in de beker én op een hoofdrol voor hun huisgenoot. Dat kwam allemaal uit en dat leverde een mooi bedrag op om leuke dingen van te gaan doen.

"We hebben vanochtend als ontbijt sushi besteld", zei huisgenoot Tom tegen de NOS. Maurits, een andere huisgenoot, had het helemaal gek gemaakt: hij begon de dag met kaviaar. De weddenschap was een grapje, maar leverde flink wat op volgens Maurits: "We kunnen er wel wat leuks mee doen. Ik ga naar Ibiza en daar veel geld uitgeven."

11.000 euro

Tim en Maurits wilden trouwens niet vertellen wat ze precies hebben gewonnen. In totaal wonen er twaalf studenten in het huis en een van hen zou zelfs meer dan 11.000 euro hebben gewonnen, maar dat was niet een van deze twee huisgenoten: "Dan had ik al in het vliegtuig richting Ibiza gezeten", zei Maurits daarover.

Sensatie

Hercules, dat zelf in de Derde Divisie speelt, zorgde donderdagavond voor misschien wel de grootste bekersensatie ooit door Ajax te verslaan. Pieterse schoot Hercules met twee goals op een 2-0 voorsprong, maar Ajax maakte vlak voor tijd nog de 2-2. In de blessuretijd zorgde Mats Grotenbreg voor een gekkenhuis door de 3-2 binnen te schieten.

Volgende ronde

Hercules staat door de winst tegen Ajax in de achtste finales van de beker. De loting daarvoor werd donderdagavond ook al gedaan en voor de amateurs kwam Cambuur uit de koker. Die wedstrijd wordt half januari gespeeld.