Huurdeal: Sydney en Pierre van Hooijdonk houden samen shirtje van Norwich City vast
Sydney van Hooijdonk / Getty Images

Huurdeal: Sydney en Pierre van Hooijdonk houden samen shirtje van Norwich City vast

00:37, 02-02-2024

Sydney van Hooijdonk gaat het komende halve seizoen op huurbasis bij Norwich City spelen. De Championship-club huurt hem van het Italiaanse Bologna. De deal kwam uiteindelijk vlak voor de deadline rond.

Papa Pierre van Hooijdonk reisde mee naar Engeland om het contract te ondertekenen. Samen hielden zij het shirtje met rugnummer veertien erop vast.

Bologna

Bij Bologna kwam Van Hooijdonk amper aan spelen toe. Joshua Zirkzee stal daar namelijk de show. De 23-jarige Van Hooijdonk kwam slechts tot negen wedstrijden in de Serie A dit seizoen. 

Hij speelt al sinds de zomer van 2021 bij de Italiaanse club, die hem destijds overnam van NAC Breda. Tussen januari 2022 en de zomer van 2023 werd Van Hooijdonk anderhalf seizoen bij sc Heerenveen gestald. Daar groeide hij enorm in waarde, maar toch werd het niks bij Bologna.

Norwich City

Nu komt hij dus bij Norwich terecht, de huidige nummer tien in de Championship. Aan het einde van het seizoen keert Van Hooijdonk gewoon weer terug bij Bologna: er is geen optie tot koop in de deal bedongen. De spits heeft nog een contract tot de zomer van 2025 bij de Italianen. 

Tim Krul is de laatste Nederlander die bij Norwich City speelde.