Iconische comeback: PSV knokt zich op onvergetelijke manier terug van 2-0-achterstand tegen Sevilla

Yvo van Dorst • 21:45, 29-11-2023 / Laatste Update: 11:29, 15-01-2024

Het PSV van Peter Bosz heeft zichzelf in Sevilla in de geschiedenisboeken van de club gespeeld. De Eindhovenaren kwamen na een dramatische eerste uur terug van een 2-0-achterstand en wonnen met 3-2 in Sevilla. Als Arsenal later op woensdag wint van Lens, dan is PSV door naar de knockout-fase van de Champions League.

PSV trok in Sevilla ten strijde tegen het oudste Champions League-elftal aller tijden. De basiself van de Spanjaarden was gemiddeld 32 jaar en 19 dagen. Dat liet Sevilla in de openingsfase niet zien, want de Spanjaarden begonnen fris en scherp aan de aanvallen. PSV kwam heel veel onder druk en moest voor rust een tegengoal verwerken.

(tekst gaat verder onder de video)

Sergio Ramos

Het was Sergio Ramos die na twee jaar zonder goal op het hoogste niveau weer eens scoorde in de Champions League. Hij tikte de bal na een vrije trap achter doelman Walter Benítez en dus moest PSV in de achtervolging. Dat lukte niet echt, want de druk van Sevilla bleef enorm. Djibril Sow leek nog voor rust ook de 2-0 te maken, maar die goal ging niet door vanwege hands.

Hirving Lozano

Er gebeurde veel in Sevilla, want ook Hirving Lozano kreeg nog een grote kans. Vlak na die mogelijkheid kreeg Peter Bosz slecht nieuws van de Mexicaan, want hij moest geblesseerd naar de kant. Yorbe Vertessen was zijn vervanger, omdat Noa Lang niet fit genoeg was om bij de wedstrijdselectie te zitten.

Belabberd uit kleedkamer

Op de amateurvelden hoor je regelmatig dat de spelers scherp uit de kleedkamer moeten komen, maar dat was aan PSV niet te zien in Sevilla. De Eindhovenaren moesten bijna direct na rust direct een goal incasseren. André Ramalho lette even niet op, waardoor Youssef En-Nesyri uit zijn rug kon lopen en koeltjes de 2-0 kon maken.

Meer spanning

In de slotfase kwam PSV terug en daar had de ploeg twee dingen voor nodig. Allereerst de oliedomme rode kaart van Lucas Ocampos. De oud-Ajacied kreeg zijn tweede gele kaart na een domme glijpartij, even daarvoor ging hij op de bon vanwege kritiek op de scheidsrechter.De tweede voorwaarde was een heerlijke goal van invaller Ismael Saibari, die met een mooie volley raak schoot.

Prachtig slotstuk

PSV werd na de aansluitingstreffer en de rode kaart alsmaar sterker en sterker en overrompelde Sevilla ineens. Dat werd lang niet uitgedrukt in de score, maar in minuut 81 toch wel. Invaller Vertessen maakte de gelijkmaker, maar die kwam uiteindelijk op naam van Nemanja Gudelj van Sevilla. Vertessens kopbal zou eigenlijk naast zijn gegaan.

Bizar

De Eindhovenaren maakten de bizarre comeback ook nog helemaal compleet met een geweldig slotstuk. Invaller Ricardo Pepi kopte de 3-2 binnen en zorgde zo voor een ware explosie in het uitvak. PSV komt met een ware Houdini-act terug tegen Sevilla en is bij een overwinning van Arsenal op Lens geplaatst voor de knockout-fase van de Champions League.