Iedereen bij Genk boos om afgelast duel, John van den Brom voorop: 'DIT KAN NIET!'

Trevor Wagener • 22:32, 13-02-2021 / Laatste Update: 11:46, 05-01-2024

John van den Brom had er de bevroren tering in. Excuses voor het taalgebruik alvast, want de Nederlandse trainer van Jupiler Pro League-club Racing Genk was razend nadat het duel met Oostende alsnog werd afgelast.

Van den Brom, zijn mannen en overige teamleden hadden 6 uur voor Jan met de Korte-achternaam in de bus gezeten, van Genk naar Oostende. De Diaz Arena bleek bevroren en het veld onbespeelbaar. Onverrichterzake konden Van den Brom en co weer terug.

HEEL BOOS!

Hij had er dan ook flink de pest in. "Wij bij Genk doen er altijd álles aan om ons veld perfect bespeelbaar te krijgen en hier in Oostende halen ze het zeil pas in de middag, op de wedstrijddag, weg..." Arbiter Wim Smet zette 1,5 uur voor aanvang een streep door het duel.

Genk-technisch directeur Dimitri de Condé en Van den Brom konden er niet om lachen, in tegenstelling tot sommige Genk-spelers die liever naar huis gingen dan over een soort piste wilde rennen. "Waar Union, nota bene een team uit een divisie lager, wel in slaagt! Hier slagen ze er blijkbaar niet in."

Bij Genk hadden ze volgens Van den Brom en co de boel wel goed op orde. "We hebben nog complimenten van Vincent Kompany gekregen. Hier halen ze in de middag het zeil weg terwijl het nog volop vriest. Dit kan toch niet man", zei de coach boos. "Ik hoop dat er heel snel iets aan de regels wordt gedaan, zodat deze toestanden in de toekomst niet meer voor zullen komen", vulde technisch directeur Dimitri de Condé aan.

Toch nog aardig en kalm

Daarna krabbelden beide heren wat terug en werd Oostende gespaard. "Ik geloof best dat de mensen van Oostende er alles aan gedaan hebben om het veld bespeelbaar te krijgen, maar dit is toch ontgoochelend." Een deel van het veld bleek onbespeelbaar omdat het te weinig zon kreeg. De wedstrijd zal woensdag om 19u00 gespeeld worden.