Ilkay Gündogan maakt in zijn eentje gehakt van Everton bij overtuigende winst Man City

Yvo van Dorst • 18:55, 14-05-2023 / Laatste Update: 04:16, 08-01-2024

Ilkay Gündogan heeft zondag zijn buitenaardse vorm van de laatste weken nog maar eens bewezen. De Duitse middenvelder was met 2 goals en 1 assist dé grote man bij de 3-0-overwinning van Manchester City tegen Everton. Erling Haaland had een bijrol en mocht alsnog 1 doelpunt maken tegen het in degradatienood verkerende Everton.

De grote Gündogan-show begon al in de 1e helft van de pot tegen Everton. De Duitse middenvelder maakte eerst zelf op prachtige wijze een doelpunt om de score te openen, vervolgens gaf hij ook nog eens het laatste zetje om Haaland de 2e van de dag te laten scoren.

Wereldvorm

Vlak na rust zette Gündogan nog een dik uitroepteken achter zijn geweldige prestatie. Met een prachtige vrije trap zette hij in minuut 51 de 3-0 op het scorebord. De Duitser maakte ook al 2 goals in de vorige competitiewedstrijd tegen Leeds United en in de Champions League was hij belangrijk met een assist.

Toekomst

Gündogan loopt aan het eind van dit seizoen uit zijn contract bij Manchester City. De middenvelder staat in de belangstelling van Barcelona en het is dus nog niet zeker of hij zijn contract gaat verlengen. Richting het mogelijke kampioenschap in de Premier League is Gündogan wel weer vreselijk belangrijk