Iñaki Williams schiet FC Barcelona amper 48 uur na uitschakeling op Afrika Cup uit Spaanse beker
Iñaki Williams kust het logo van zijn Athletic Club / Getty Images

00:13, 25-01-2024 / Laatste Update: 00:18, 25-01-2024

Athletic Bilbao is door naar de halve finales van de Copa del Rey. Na 120 minuten werd afgerekend met FC Barcelona: 4-2. De gebroeders Williams deden de ploeg van Frenkie de Jong pijn door in de verlenging te scoren.

Met name van Iñaki Williams is dat bijzonder. Hij speelde maandag nog op de Afrika Cup met Ghana, al duurde zijn invalbeurt maar een paar minuten. Williams werd met het thuisland van zijn vader en moeder verrassend uitgeschakeld in de groepsfase.

00:16 - 25-01-2024

Iñaki Williams: een-tweetje met de paal, daarna raak

Iñaki Williams heeft Athletic Club in de kwartfinales van de Copa del Rey op voorsprong gezet tegen FC Barcelona. In de blessuretijd van de eerste helft van de verlenging scoorde hij. Williams maakte een een-tweetje met de paal en scoorde. Da's knap, want 48 uur geleden stond hij met Ghana nog op de Afrika Cup.

Doelpuntenfestijn

De fans in San Mamés hadden amper hun stoeltje bereikt toen het al 1-0 stond. Gorka Guruzeta zette de thuisploeg na een flinke flipperkast op voorsprong. Robert Lewandowski en de jongeling Lamine Yamal draaiden de rollen om: 2-1 voor Barcelona met rust. Kort na de thee maakte Oihan Sancet er 2-2 van en vervolgens werd er niet meer gescoord.

Dus gingen beide ploegen verlengen. Iñaki Williams scoorde de 3-2 in de blessuretijd van de eerste helft van de verlenging. Daarom moest Barcelona komen en risico nemen. Dat zorgde voor ruimtes en die benutte Iñaki's broertje Nico; hij maakte in de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging de beslissende treffer, daarna floot de scheidsrechter meteen af.

Athletic Bilbao plaatste zich net als Real Sociedad en Real Mallorca voor de laatste vier. Donderdag vechten Atlético Madrid en Sevilla nog voor een plekje in de halve finales.