Inbrekers sloegen woensdag toe in het huis van Jack Grealish, terwijl zijn familie thuis was
i

Getty Images

Inbrekers sloegen woensdag toe in het huis van Jack Grealish, terwijl zijn familie thuis was

Brian Vesseur • 13:00, 29-12-2023 / Laatste Update: 18:33, 04-01-2024

Jack Grealish en zijn familie waren woensdagavond slachtoffer van een inbraak. De voetballer stond op het veld namens Manchester City tegen Everton, wat de inbrekers de gedachte gaf dat het huis onbemand zou zijn. Zijn familie was juist bij elkaar gekomen in dat huis om de wedstrijd te kijken. Volgens Engelse media is er voor 1,1 miljoen euro aan buit meegenomen door de inbrekers.

Grealish kreeg het nieuws te horen na de wedstrijd tegen Everton en snelde - zichtbaar aangeslagen - de kleedkamer in. Hij ging vervolgens direct naar het huis toe, wat hij pas had gekocht voor ruim 6 miljoen euro. De aanwezige familie, die ook voor het eerst in het huis was, is vooral erg geschrokken. Volgens The Sun was de familie niet erg bekend met het pand.

Nog geen daders

De politie heeft nog geen daders opgepakt, bevestigt een woordvoerder. "Agenten hebben met ondersteuning van politiehonden en een helikopter in de omgeving gezocht, maar er was geen spoor van de verdachten. Er zijn op dit moment geen arrestaties verricht en het onderzoek loopt nog."