Penningmeester telt mee: wat verdient PSV aan Champions League?
i

Getty Images

Penningmeester telt mee: wat verdient PSV aan Champions League?

Bart van der Wijst • 23:20, 29-11-2023 / Laatste Update: 14:05, 07-01-2024

Voor PSV is de huidige Champions League-campagne er eentje om van te dromen. De Eindhovenaren zijn na een bizarre comeback tegen Sevilla en de overwinning van Arsenal op Lens zeker van een plekje bij de laatste zestien. Dat levert PSV een hoop knaken op, waar vooral de penningmeester blij mee zal zijn.

Door de zeges op Sevilla en Lens en de remises tegen die ploegen staat de teller qua wedstrijdinkomsten al op 7,4 miljoen euro. Dat komt bovenop de 30,4 miljoen startgeld dat PSV ontving.

Overwintering

Met de aanstaande overwintering komt er nog eens 9,6 miljoen euro bij. Ook zijn er nog de inkomsten uit de verkoop van bier en andere dranken en lekkernijen. Volgens het Eindhovens Dagblad zal ongeveer 8 miljoen zijn. Daarnaast is er een miljoentje voor de tv-rechten.

Wat verdient PSV aan Champions League?

Dat brengt de totale inkomsten van PSV in de Champions League op zo'n 55 miljoen euro. Plaatst PSV zich voor de kwartfinales, dan kan de penningmeester helemaal flappen tellen. Lukt dat, komt er nog eens een bedrag van 10,6 miljoen euro naar Eindhoven. Maar eerst maar eens genieten van de overwintering. Overigens gaat niet al het geld rechtstreeks naar PSV. De club moet er belasting over betalen. Ook zullen er verschillende premies zijn voor de spelers.