Inter blijft druk op rivaal AC Milan houden door zege op Verona, De Vrij weer geblesseerd
i

Pro Shots

Inter blijft druk op rivaal AC Milan houden door zege op Verona, De Vrij weer geblesseerd

Eimert Pruis • 21:53, 09-04-2022 / Laatste Update: 10:45, 07-01-2024

Internazionale blijft de druk er volle bak op houden bij grote rivaal AC Milan om het kampioenschap in de Serie A. De regerend kampioen won, met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis, vrij eenvoudig van Hellas Verona. Na een half uur stond de eindstand al op het scorebord: 2-0.

Nicolo Barella en Edin Dzeko waren de doelpuntenmakers in Giuseppe Meazza. Dumfries speelde een aardige pot, maar kon zijn ploeg niet helpen met een assistje of een goal. Hij pakte nog wel een gele kaart.

Wat is er met De Vrij?

De Vrij kwam niet terug voor de 2e helft. De Nederlandse verdediger liep weer tegen een blessure op. Hij is pas net terug van een spierblessure, waardoor hij 3 Inter-duels miste. Deze keer heeft hij last van een dijbeenblessure. Het is nog niet bekend hoe ernstig de kwetsuur is.

Superspannend bovenaan de Serie A

Door de zege staat Inter weer op 1 punt van Milan. Allebei hebben ze 31 wedstrijden gespeeld. Net als Napoli dat met evenveel punten als Inter 3e staat. De blauwzwarten hebben de grootste kans op een nieuwe Serie A-titel. Inter heeft veruit het makkelijkste programma.

De 2-0 van Dzeko