Inter grijpt weer de koppositie in de Serie A door makkelijke thuiszege op AS Roma

Eimert Pruis • 21:54, 23-04-2022 / Laatste Update: 22:06, 08-01-2024

Internazionale staat weer bovenaan de Serie A. Mede dankzij een lekkere goal van Denzel Dumfries won Inter thuis eenvoudig van AS Roma: 3-1. Net als Dumfries speelde Stefan de Vrij de hele wedstrijd. Bij AS Roma stond Rick Karsdorp ook het hele duel in het veld.

Een heerlijke tiki-taki-counter zorgde voor de openingstreffer na een half uur spelen. De rappe Dumfries was het eindstation. Hij rondde beheerst af.

Martínez beslist het duel

Marcelo Brozovic maakte er nog voor rust 2-0 van. Vlak na de thee besliste Lautaro Martínez de wedstrijd. José Mourinho kon er als coach van de bezoekers ook niets meer aan doen. 1 doelpuntje kreeg Mourinho nog wel. Henrikh Mkhitaryan maakte in de 85e minuut de eretreffer.

Nog 5 speelronden te gaan

Inter ging grote (stads)rivaal AC Milan voorbij en staat met 72 punten uit 33 wedstrijden bovenaan. De regerend kampioen heeft 1 punt voorsprong op Milan en 5 op nummer 3 Napoli.