🎥 ​| Inter is koppositie Serie A kwijt en ziet keeper gigantisch blunderen, goal De Roon niet genoeg voor Atalanta

Sjors Tanis • 00:13, 28-04-2022 / Laatste Update: 16:04, 07-01-2024

Inter is geen koploper meer in de Serie A. Met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij de hele wedstrijd in actie ging de titelverdediger onderuit op bezoek bij het Bologna van basisspeler Jerdy Schouten en bankzitter Dense Karius: 2-1. Stadgenoot én rivaal AC Milan heeft nu 2 punten meer met nog 4 speelrondes te gaan.

Marten de Roon kwam tot scoren voor Atalanta, maar zijn club won thuis niet van Torino: 4-4. Hans Hateboer deed ook mee bij Atalanta, Teun Koopmeiners was ziek.

Heerlijke goal Perisic, gelijkmaker Arnautovic

Al na iets meer dan 2 minuten kwam Inter op voorsprong. Ivan Perisic gaf een tegenstander een panna en de Kroaat schoot de bal vervolgens keihard tegen het net: 0-1. In de 28e minuut trok Marko Arnautovic, oud-speler van FC Twente, de stand weer gelijk.

Drama voor Inter-keeper

Dumfries kreeg na 70 minuten een gele kaart en werd 10 minuten later gewisseld. Hij zag vanaf de bank hoe zijn team de 2-1 nog om de oren kreeg via invaller Nicola Sansone (check de beelden bovenaan het artikel). Daar ging een enorme fout van Inter-keeper Andrei Radu aan vooraf. De Roemeen liet de bal te ver voor zich uit rollen en Bologna profiteerde.

Door de nederlaag moet Inter de koppositie aan stadgenoot én rivaal AC Milan laten. Dumfries en De Vrij en co hebben 72 punten na 34 (van de 38) wedstrijden. AC Milan heeft 2 punten meer.

Goal De Roon niet genoeg voor Atalanta

Bij Atalanta deden Marten de Roon en Hans Hateboer de hele wedstrijd thuis mee tegen Torino (2-4), terwijl Teun Koopmeiners ziek ontbrak. De Roon kwam in de 23e minuut tot scoren (2-1), nadat Antonio Sanabria (Torino) en Luis Muriel (Atalanta) daarvoor al een goal maakten. Toch werd het voor rust nog gelijk. In de 36e minuut benutte Sasa Lukic een penalty namens de bezoekers: 2-2.

Een nieuwe rake pingel van Lukic, deze keer in de 62 minuut, zorgde zelfs voor een achterstand van Atalanta. Door een eigen goal 3 minuten later van Remo Freuler werd het ook nog 2-4. Een doelpunt van invaller Mario Pasalic bracht de hoop bij de thuisploeg terug en in de 83e minuut schoot Muriel uit een penalty de 4-4 binnen. Door het gelijkspel blijft Atalanta 8e op de ranglijst. De top-6 pakt een ticket voor Europees voetbal. De achterstand op nummer 6 Lazio is slechts 1 punt na 34 (van de 38) wedstrijden.

Dikke zege Nuytinck met Udinese

Bram Nuytinck heeft met Udinese een ruime overwinning geboekt. De verdediger pakte geel, maar hij won met zijn team wel met 4-0 op bezoek bij Fiorentina. Pablo Marí, Gerard Deulofeu (1e helft), Walace en Destiny Udogie (2e helft) maakten de goals. Nuytinck deed het hele duel mee.

Udinese is de nummer 12 van de ranglijst, met 43 punten na 34 wedstrijden. Fiorentina heeft 13 punten meer en strijdt dus nog volop mee om een ticket voor Europees voetbal.