Inter met Dumfries en De Vrij maakt gehakt van Cagliari en grijpt kop Serie A

Eimert Pruis • 23:36, 12-12-2021 / Laatste Update: 00:47, 12-12-2023

Internazionale is de nieuwe koploper van de Serie A. Zondagavond werd Cagliari tot op het bot opgegeten in Milaan: 4-0.

Inter begon met 2 Nederlanders in de basisopstelling. Stefan de Vrij en Denzel Dumfries mochten allebei starten. Het komt niet vaak voor dat de Nederlandse internationals samen in de basis staan.

Oranje boven

De Oranje-spelers deden het uitstekend op de dag dat alles wat oranje was werd toegejuicht. Zeker in Italië, waar ze toch een lichte aversie hebben tegen Lewis Hamilton.

Inter wist dat ze bij een overwinning alleen aan kop gaan in de Serie A. Ze lieten er dan ook geen gras over groeien. Inter ging vliegend van start, al duurde het tot een half uur voordat er gescoord werd. Lautaro Martinez scoorde op aangeven van Hakan Çalhanoglu.

De Vrij is onderdeel van een innige knuffel

Hoofdrolspelers

Voor rust had Martinez dé kans om andermaal te scoren, maar hij liet dat na. Hij wist de penalty niet binnen te schieten. In de 2e helft zou hij zijn 2e van de avond nog maken. Maar niet voordat Alexis Sánchez en Çalhanoglu er ook nog eentje inprikten. Nicolo Barella was ook nog belangrijk met 2 assists.

Dan hebben we alle hoofdrolspelers wel genoemd. Dumfries mocht net als Martinez, Çalhanoglu en Marcelo Brozovic gaan douchen in de 72e minuut. De Vrij maakte de 90 minuten vol. Dat mag ook wel weer voor het wedstrijdritme. De Vrij maakte zijn rentree na een maand eruit te hebben gelegen met een blessure.

Inter aan kop, Cagliari bijna laatste

Inter gaat na de smakelijke maaltijd Cagliari aan de leiding in de Serie A met 40 punten. AC Milan heeft 1 punt minder, Atalanta volgt op 3 punten. Cagliari strijdt tegen degradatie en zakte met 10 punten slechts naar de 19e plaats.

De 1-0 van Martinez

De 2-0 van Sánchez

De 3-0 van Çalhanoglu

De 4-0 van Martinez