Inter schrijft geschiedenis in Serie A bij overwinning op Udinese
Hakan Calhanoglu verzilverde een gegeven strafschop. © Getty Images

22:36, 08-04-2024 / Laatste Update: 22:53, 08-04-2024

Inter heeft maandagavond geschiedenis geschreven in de Serie A. Hakan Calhanoglu maakte in de 55e minuut de 1-1 en dat was de 31e competitiewedstrijd op rij dat de ploeg tot scoren kwam. Dat lukte nog geen enkele club. Koploper Inter won de wedstrijd uiteindelijk in blessuretijd.

Inter is hard op weg naar de titel in de Serie A. De ploeg van Nederlanders Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen staat een straatlengte voor achtervolgers AC Milan en Juventus. Met 74 goals is I Nerazzurri de meest scorende ploeg in de Italiaanse competitie en nu heeft het dus ook een record in handen. Na maandag heeft het nog zeven duels om het record aan te scherpen.

Inter stond bij rust met 1-0 achter tegen Udinese en kreeg na de pauze een strafschop. Oud-Spartaan Maduka Okoye kegelde Marcus Thuram ondersteboven en Calhanoglu faalde niet. De wedstrijd leek in 1-1 te eindigen, maar in de 95e minuut prikte invaller Davide Frattesi raak. Dumfries speelde 68 minuten, Klaassen bleef de hele wedstrijd op de bank. De Vrij was er vanwege een blessure die hij opliep bij Oranje niet bij.