Inter verslaat Juventus en gaat naar finale van Coppa Italia

AFP

Brian Vesseur • 01:16, 27-04-2023 / Laatste Update: 03:46, 12-12-2023

Inter staat in de finale van de Coppa Italia! Woensdagavond won Inter de 2e wedstrijd van Juventus (1-0), nadat de heenwedstrijd in 1-1 was geëindigd. Inter won vorig seizoen ook de beker. Dit seizoen ontmoet het Fiorentina of Cremonese. Fiorentina heeft een voorsprong van 2-0 uit de heenwedstrijd.

In de 15e minuut werd het enige doelpunt van de wedstrijd gescoord. Federico Dimarco was de afmaker, maar Nicolo Barella eiste de hoofdrol op met een heerlijke steekbal. Het doelpunt:

Geen schorsing

Bij Inter speelde Denzel Dumfries de hele wedstrijd mee, Stefan de Vrij bleef op de bank. Romelu Lukaku viel na 70 minuten in. De Belgische spits was eigenlijk geschorst voor het duel, maar die straf werd teruggedraaid omdat hij in de eerste wedstrijd in Turijn mikpunt was van racistische liederen. De politie van Turijn heeft naar aanleiding van dat vergrijp 171 supporters van Juventus een stadionverbod opgelegd.