Inter wint de Italiaanse Supercup na rode kaart Napoli; Lautaro Martinez scoort in de blessuretijd
Lautaro Martinez / Getty Images

Inter wint de Italiaanse Supercup na rode kaart Napoli; Lautaro Martinez scoort in de blessuretijd

21:57, 22-01-2024 / Laatste Update: 08:13, 23-01-2024

Inter heeft maandagavond de Italiaanse Supercup gewonnen. In de finale werd Napoli, na een rode kaart voor Giovanni Simeone, met 1-0 verslagen. Inter beleeft sowieso een topseizoen, met pas twee nederlagen in alle competities.

Zo verloor I Nerazzurri eenmaal in de competitie en in de achtste finale van de Coppa Italia van Bologna. Inter verloor in de strijd om de Italiaanse Supercup, de Supercoppa, dus niet. In de halve finale werd Lazio met 3-0 verslagen en nu moest Napoli eraan geloven.

Inter, met Stefan de Vrij in de basis, had het niet makkelijk tegen Napoli. Maar dat Simeone, de zoon van de legendarische Atlético Madrid-coach Diego Simeone, in de 55e én 60e minuut twee gele kaarten (en dus rood) kreeg, hielp mee. Inter had meer balbezit én veel meer expected goals dan Napoli, maar won uiteindelijk pas na een laat doelpunt.

Lautaro Martinez

Wie anders dan Lautaro Martinez zorgde voor het doelpunt. In de 91e minuut maakte de Argentijnse spits de bevrijdende 1-0. Martinez beleeft een topseizoen, met achttien doelpunten in evenveel wedstrijden in de Serie A.