Inter wint eindelijk weer in de Serie A dankzij oude rot Edin Dzeko

Jeroen Rooseboom • 18:52, 08-10-2022 / Laatste Update: 06:53, 12-12-2023

Edin Dzeko heeft ondanks zijn respectabele leeftijd van 36 jaar nog eens zijn onschatbare waarde voor Inter bewezen. De Bosnische spits scoorde 2 keer voor zijn ploeg in de uitwedstrijd bij Sassuolo, waardoor Inter eindelijk weer eens 3 punten pakte in de Serie A. In Sassuolo werd het 1-2.

Inter wist niet echt te overtuigen in de 1e helft. De wedstrijd ging gelijk op met kansen voor beide doelen. Het was Sassuolo dat vlak na de start van de wedstrijd heel dicht bij de 1-0-voorsprong kwam, maar André Onana, die voor het eerst in de basis mocht startten in de Serie A, bewees het gelijk van zijn coach door de bal te keren.

Na een grote kans voor Lautaro Martínez was het Dzeko die op aangeven van Denzel Dumfries op slag van rust toch de ploeg uit Milaan op voorsprong zette. Check alle goals onderaan dit bericht!

Dzeko de gevierde man

Maar daar hield het goede nieuws voor het kwakkelende Inter ook wel bij op. Een kwartier na rust trok Davide Fratessi de stand weer gelijk en Sassuolo nam daarna kort het initiatief in de wedstrijd over. De Nerazzuri hadden duidelijk even nodig om deze klap te boven te komen. Dat lukte uiteindelijk vrij aardig met een aantal goede kansen en in de 75e minuut de 1-2 van Dzeko.

Na de 2e goal van de Bosniër was het verzet van I Neroverdi wel gebroken. Inter speelde de wedstrijd rustig uit en behaalde eindelijk weer een overwinning in de Serie A, na verliespartijen tegen Udinese en AS Roma. Door deze overwinning kruipt de ploeg van Filippo Inzaghi weer richting de subtop van de Italiaanse competitie.